SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

ÇELTİK ÜRETİCİLERİNDEN TMO İSTEĞİ

ÇELTİK ÜRETİCİLERİNDEN TMO İSTEĞİ
Bu haber 24 Eylül 2019 - 17:55 'de eklendi ve 1.198 views kez görüntülendi.

Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde ilk çeltik hasadı yapıldı. Çeltik üreticileri köylerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım yeri açılmasını istiyor.

Mülkbükü köyünde araziye baldo çeltik eken çiftçi Arif Şahin ve İdris Şahin, ilk çeltik hasadını yaptı. Çiftçi Arif Şahin, “Taşova Mülkbükü köyünde baldo çeltik ekiciliği yapıyoruz. Ancak bizim bir girdiler hat safhaya ulaştı. Ekim yapamayacak duruma düştük. Yani burada yetkililerden isteğimiz, istirhamımız bize bir kolaylıklar sağlamasını istiyoruz. Köyümüzde 2 bin 500-3 bin ton çeltik üretimi yapılıyor. Burada sadece bir tüccarımız var, bizim köye ait bir fabrika. O da kendi gücünün yettiğince alıyor. Fazla alım yapamadığı için burada bizde mağdur oluyoruz. Devletimizden köyümüze TMO alım yeri açılmasını istiyoruz” dedi.

Çeltik üreticisi İdris Şahin ise, “Devletten isteğim ithal mal getireceğine bizim çiftçinin ektiği mahsul para yapsın. Kendi malımızı değerlendirelim. Mazotu çiftçiye 4 liraya indirsin, çeltiği 2,5 liraya alsın. Bizim istediğimiz bu” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA